БЛОГЪТ DESIGN & PAPER НА ЕВРОПАПИР СЕ ЗАВРЪЩА СЪС СВЕЖ НОВ ВИД!

Стартирал през 2012 г., блогът Design & Paper е посветен на всичко за дизайна и хартията. Създадохме го, за да споделим страстта си към страхотния дизайн, артистичните хартии и печата с общността от любители на хартията. Блогът за дизайн и хартия служи и като интерактивна платформа за дизайнери, творци, илюстратори, печатари и занаятчии, които са добре дошли да споделят произведенията си с нас.

„Тази година дойде моментът да сменим облика на блога, в крак с актуалните дигитални тенденции. Искахме да освежим вида му, като същевременно запазим характерния висок стандарт за съдържание и излъчваната страст към дизайна и хартията, която именно е в основата на проекта. И така започна този красив процес, в който обединихме сили като екип и започнахме да пресътворяваме всичко от нула.“ Сандра Шмит на длъжност Business Lead Design, Europapier International AG.

Какво е различното

Сменихме традиционната за блоговете структура, която предполага безкрайно превъртане надолу, с по-откликваща визия в клетки, защото искахме да подобрим функционалността и същевременно да създадем изчистен, съвременен дизайн, акцентиращ върху визуалното. При тази отворена, систематизирана структура, потребителят има огромен избор от съдържание – независимо дали търси конкретна информация или просто разглежда за вдъхновение. Първоначалната идея да изберем клетков дизайн дойде от сферата на печата и начина, по който съдържанието в списанията и вестниците е представено в добре структуриран, йерархичен ред. Важни за нас бяха уеб-функционалността, минималистичната визия и анимациите. Новият дизайн ни вдъхнови да се върнем към първоначалното си лого, което съчетава удебелен шрифт без серифи с по-елегантен серифен знак „&“.

Освен това, водени от нуждата да опростим и актуализираме съдържанието до сегашния му вид, намалихме броя категории в блога и въведохме нови. Новите категории PAPERи PRINTING+FINISHINGса мястото, където каним читателите да почерпят ноу-хау от специалисти в бранша и да се вдъхновят! PUBLISHINGсъщо е вълнуваща нова категория, в която потребителите се срещат с най-новите книги и списания, докосват се до завладяващ дизайн на печатни издания и се потапят в творческия дух на издателския свят, от корицата до съдържанието.

Възможности за реклама

Блогът Design & Paper вече предлага възможности за реклама, създадени специално за нашата аудитория. На началната страница могат да се ползват два рекламни банера. Това е обещаваща нова функционалност за всеки продукт или услуга, насочен към графичните дизайнери, илюстраторите, фотографите, рекламните агенции и творците, тъй като именно те са нашата основна целева аудитория.

Design & Paper е инициатива на групата Европапир. Европапир не само е доставчик № 1 на хартия в Централна и Източна Европа, Русия и Украйна, но и – на първо място – с всеотдайност ви оказва най-добрата възможна подкрепа, за да вдъхнете живот на проекта си. Нашият блог за дизайн и хартия е отворена платформа, на която каним и насърчаваме всички да представят проектите си за издания. С радост ще споделим произведенията ви с нашата творческа общност!

Check out the new look: www.designandpaper.com